Fc Tre Falke - Fc Frederiksberg 1-4 (0-4) 24. juni 2003

Tilskurer: 1

Kort: none, none

MoM: a.kirkeby

Holdet: a.kirkeby, d.bujandric, n.gleie, k.poulsen, v.hein, j.jeppesen, s.kristiansen, k.jensen, p.zohdy, e.hein, j.find, a.tharsgaard, t.brædder, t.kolster

Efter en periode med sublimt forårsvejr og medvind i sejlene for Trefalkes drenge var moralen høj inden lørdagens lokalopgør mod FC Frederiksberg. Kampen om bydelen skulle udkæmpes og til Trefalkes indledende træning var der ingen tvivl om hvem der burde komme sejrsrigt ud af dette møde med rivalerne.
På trods af to hurtige afbud fra to af Falkenes nøglespillere på selve kampdagen, var der intet der kunne forhindre de fremmødte Falke i at bevare roen og overblikket til briefing i omklædningsrummet. Spillerne ankom uanfægtet af tømmermænd og hård sex aftenen forinden, i taxa til stadion og præcis kl. 12 var alle spillere samlet foran indgangen til FB's baner. Kun forsinket af et par enkelte autografjægere påbegyndte de omklædningen og gennemførte det taktiske oplæg fra holdets strategiker A. Tharsgaard. Taktiken var klar: Agenter havde forudsagt at gennemsnitsalderen på modstandernes hold var så høj, at det ville være klogt at lægge dem under massivt pres fra starten af kampen.
Kampens ene tilskuer krævede sejr og Falkene kunne lugte blod.

Det gode vejr som Falkene havde trænet i op til kampen var dog ikke med denne lørdag, men banerne var blevet fugtet af en forbigående byge og så indbydende ud. Selve opvarmningen forløb uden problemer og da FC Frederiksberg omsider dukkede op fra omklædningsrummet var Falkene klar til dyst.

Som kampen skred frem kunne Falkene i midler tid konstatere at der ikke var meget at stille op overfor et velspillende FC Frederiksberg. Det taktiske oplæg slog fejl og Trefalke blev offer for deres egen taktik. Efter at have været under et massivt pres af Frederiksberg-drengene (som heller ikke så ud til at være så gamle os svage som spået) kunne målmand Anders Kirkeby se sig passeret af bolden til 0-1.
Ligesom vejret var koldt og blæsende stod det hurtigt klart at Trefalke ville møde hård modvind resten af kampen, og det varede ikke mere end 6 minutter før et forsvarskiks resulterede i 0-2.
Panikken og frustrationerne bredte sig på Trefalkeholdet, og selv om den hårde træning og terapi i at tackle  sådanne situationer burde have forhindret Falkene i at lade sig påvirke - synes det ikke at have nogen effekt denne dag.
Efter en kort opsang fra de bagerste rækker, blev Falkene enige om at prøve at spille med mere is i maven og få bolden spillet fornuftigt rundt. Det resulterede i mere fremadrettet spil, men igen, fejlafleveringer på midten koster - og det blev til både 0-3 og kort før pausen til 0-4. Tilskueren Niels var ikke tilfreds ligesom holdets stratek A. Tharsgaard, som brugte pausen på at få moralen op over 0-punktet.

DET HJALP!  Der blev i 2. halvleg langsomt skabt flere chancer og det lykkedes Falkene at få spillet til at fungere i korte perioder. Takket være en utrolig viljestyrke fra Anders Kirkeby i målet sørgede han for at det ikke blev til flere mål til FC Frederiksberg i den kamp. Det påvirkede naturligvis modstanderne at de ikke kunne fortsætte som i 1. halvleg og de begik flere og flere grove frispark. Takket være en fornuftig dommerindsats lykkedes det at få sat en stopper for ulovlighederne, og Frederiksberg inkasserede et gult kort efter at have sablet Falkes Thomas Brædder ned i flere omgange.
Med kun 10 mand på banen i et stykke tid, blev Frederiksberg tvunget til at trække sig tilbage på banen - samtidig med at Falke skød flere mand frem over midterlinien. 20 minutter før tid tilkæmpede Falkenes egen Jeppe Find sig til et (omend tvivlsomt) straffespark som Anders Tharsgaard med vanlig præcision kunne omsætte til resultatet 1-4.
De resterende 20 minutter sad Trefalke mest på kampen, men det kunne ikke forhindre erkendelsen af  nederlaget. Falkene havde (i denne omgang) tabt slaget om Frederiksberg. Det varer dog kun sommerpausen over hvis man skal tro den evigt fightende angriber Klint K. Jensen. "Vi kommer igen... og næste gang tager vi dem op ad hegnet" - En bemærkning som alle på holdet kunne smile ad mens de begav sig væk fra den våde bane, væk fra blæsten og kulden og ind i det varme omklædningsrum. En hurtigt overstået opsummering af kampen betød at Falkene igen er klar til at spille. Næste træning på Ryparken byder på intensiv forbedring af de rutiner som denne lørdag slog fejl. Næste gang står Celtic for tur - en tur de ikke skal komme til at glemme foreløbig.

Positivt: Trefalke gav aldrig op. Vi fik i perioder spillet os godt ind i kampen. Man kan hævde at vi spillede langt under middel og under vores niveau, men man må ikke glemme at FC Frederiksberg er et tophold og spillede rigtig god ball. Derfor synes jeg vores indsats ligger lidt under i forhold til hvad vi plejer.
Negativt: Citat fra Mom: "...1-4 så har man kun fået finger" (Men finger det er sku da heller aldrig rart (red.)) Vi var bare ikke så gode som vi normalt er.

I øvrigt: første nederlag til frederiksberg.Citat MoM: "Hmm...0-5 så havde vi fået pik" (Puha siger jeg så bare (red.))