Fc Tre Falke - Cph. Celtic-2 3-0 (0-0) 24. juni 2003

Kort: none, none

MoM: a.kirkeby

Holdet: a.kirkeby, d.bujandric, n.gleie, k.poulsen, j.jeppesen, s.kristiansen, k.jensen, p.zohdy, e.hein, t.brædder, m.andersson, t.kolster

Regnvåde mødte de op de smukke falke, til dagens brag på Valby stadion. På grund af talrigt afbud var der lagt i kakkelovnen til en hård kamp mod de fysisk stærke briter fra Cph. Celtic.
Celtic mødte ubesejrede op og havde med deres 2. plads i rækken selvtilliden i top. Falkene derimod var klar over, at en sejr var en nødvendighed hvis de ville blande sig i toppen af tabellen og havde derfor ryggen mod muren inden kampen.

De første fem minutter af kampen varslede ikke godt for modellerne. Flere gange mistede de bolden farlige steder på banen og de lod til at være en anelse nervøse. Det resulterede i at Celtic satte sig på kampen og var spilstyrende i stort set hele første halvleg. Celtic spillede sig derfor med held og snilde til flere store chancer, men passere muren kirkeby kunne de ikke. Såvel skud som åbne friløbere pillede kirkeby som var det bær på en vinranke og i takt hermed sev Celtics optimisme langsomt ud. Falkene kæmpede bravt og halvlegen endte uden mål.

I pausen var der enighed om, at tålmodighed og hård kamp var nøgleordene for de næste 45 minutter. Falkene vidste, at chancerne nok skulle komme og dette viste sig at holde stik. Efter cirka 15 minutters slap Eskil pludselig fri på venstrefløjen og med et kattepoteindlæg langs jorden forbi både målmand og forsvar, kunne Kaiser liste bolden i det tomme mål. Med dette mål fik Falkene et tiltrængt skud energi og kæmpede videre i håbet om at nette endnu et par bolde. Celtic kom ikke til så mange chancer i anden halvleg som i første, men chancer havde de, og var det ikke for formidabelt målmandsspil af AP, så havde Celtic formentlig fundet vej til nettet. Forsvaret og midtbanen leverede også i anden halvleg en solid indsats og denne fight medførte et gult kort til Nicolai i det 65. minut. Heller ikke dette lod Falkene sig mærke af, men kæmpede ufortrødent videre – sejren skulle hives i land. Daniel var ved at komme på tavlen da han efter opspil på venstrekantet sendte en halvflugter på overlæggeren. Måske var det et varsel, for knap var Nicolai blevet inviteret tilbage på banen før han tog et tempofyldt ryk op af banen og via Zohdy, med køligt overblik og knivskarp præcision, sendte bolden forbi den keltiske målmand. Celtic var rystede og Falkene var fast besluttet på ikke at lade de grøn- og hvidstribede komme på måltavlen. Med cirka 10 min. tilbage opfangede Troels en svag tilbagelægning som målmanden ikke nåede at sparke ordentligt væk og kunne med en inderside sende bolden i maskerne til 3-0, og dermed slukke det sidste håb hos Celtic. Herefter var det blot at vente på dommerens sidste fløjt og række armene mod himlen.

Måske ikke verdens mest velfortjente sejr hvis man tæller antallet af chancer, men med tålmodighed, sammenhold og benhård fight kommer man langt. En forrygende målmand, hårdtarbejdende forsvar og midtbane og knivskarpe angribere var opskriften på sejren. Modellerne kan tillade sig at være stolte. Nu er flere af ligaens favoritter blevet taget op af hegnet, og foran venter, ifølge tabellen, mere medgørlige modstandere. Var TreFalkes målscore en aktie var det nok sådan cirka nu der skulle købes!

Positivt: Flot fight, fremragende målmandsspil og stor effektivitet i afslutningerne.
Negativt: Tillader for mange chancer til modstanderen og fik aldrig spillet helt til at flyde.

I øvrigt: anders er den første i år der får Mom to gange og ovenikøbet i træk!