Fc Tre Falke - Bk Kapow 2-0 (0-0) 16. september 2005

Tilskurer: 10

Kort: v.hein, none

MoM: v.hein

Holdet: a.kirkeby, j.rudbæk, v.hein, s.kristiansen, r.fasting, e.hein, j.find, a.tharsgaard, t.brædder, m.andersson, n.nyby, k.rasmussen, didi, s.møller

D. 15. september var dagen, hvor Trefalke skulle møde Kapow i kampen om placeringen af guldmedaljerne. Nogle omtalte kampen som Trefalkes vigtigste nogensinde, mens andre havde en mere forsigtig holdning til kampen, der uanset hvad skulle vindes for definitivt at sende konkurrenterne fra Farum ud af topstriden.

Trefalke havde for anden kamp i træk muligheden for at stille et hold på 14 kampklare Falke. Under det taktiske oplæg fornemmede man med det samme kampens betydning. Stemningen i omklædningsrummet var ikke præget af den sædvanlige løssluppenhed, men tværtimod emmede omklædningsrum 2 af koncentration, vilje og en smule nervøsitet. Tharsgaard havde i sit taktiske oplæg valgt ikke at fokusere på kampens væsentlige betydning, men tværtom på de bedrifter Modellerne fra Frederiksberg havde leveret i månederne op til guldbraget med ordene; ”Lad os høste frugterne af vores eget arbejde og smække Kapow i dag!”

Kampens første fase blev, som Tharsgaard havde forudsagt det, en kamp om midtbanen og en kamp om at dominere matchen fra første fløjt. Falkene kom uden tvivl bedst fra start med spilovertag og initiativ. Første halvleg bød ikke på fantastiske spilmæssige takter for nogen af holdene, hvor kampens betydning meget tydelig var at se på spillet. Kampens første og rigtige farlige chance tilfaldt dog Kapow, der kom alene med Falkenes keeper, som formåede at parere skuddet til hjørne. Efter ca. 30. min overlod Falkene initiativet til Kapow, der varede 1. halvleg ud. Kapow formåede dog aldrig at anvende dette spilovertag til at blive direkte farlige.

I halvlegen blev Falkene enige om at glemme kampens betydning, at spille mere aggressivt og at erindre at tålmod er jægernes bedste ven.
Falkene viste fra start af anden halvleg at kampen var deres. Aggressiviteten var tilbage og jeg tror at Kapow blev overrumplet af Falkenes mægtige vilje og gejst. På dette tidspunkt var der ingen tvivl om, at Falkenes stadige presspil på et tidspunkt ville udmønte sig til mål. Da Nicolaj Nyby med en perfekt bold fandt Søren Møller, som på smukkeste vis scorede mellem målmandens ben var forløsningen en realitet. Endnu engang så man kampens betydning i spillernes ansigter, der jublede som aldrig før ved tanken om at slå rivalerne fra Farum. Kapow forsøgte at svare igen med en offensiv, men uden held. Først og fremmest havde de svært ved at etablere nogle angreb fra midten, da de gang på gang blev stoppet af Falkenes heroisk kæmpende generaler og hvis det lykkedes ramte de Falkenes forsvarsmur, der i dagens anledning havde fundet det ekstraordinære storspil frem. Her skal det nævnes, at specielt MoM Valdemar Hein gang på gang, i samarbejde med Andersson og Find, formåede at placere sig rigtigt på banen, vandt samtlige hovedstødsdueller og var fornuftig i det opbyggende spil med tålmod og sideskift.

Med få minutter tilbage af kampen var Falkenes triumf tæt på at være en realitet. Kapow satsede alt på den scoring, der kunne holde liv i deres gulddrømme og dette resulterede i det ene kontraløb efter det andet. Jacob Rudbæk smækkede et smukt indlæg ind i boksen til en helt fri Klaus Rasmussen, der uselvisk headede bolden ind til en fri Søren Møller, der måtte se sit forsøg blokeret af overlæggeren. Reposten havnede hos Didi, der stadig havde kræfter i kroppen til at heade den forbi en sagesløs målmand og lukke kampen til 2-0. Sejren var en realitet! 1. pladsen blev forsvaret på bedste vis og Falkene fik udlignet til 2-2 i det indbyrdes historiske opgør mod Kapow.

Vi får 9 de får 8.

Positivt: Vi holder nerverne i ro på trods af kampens betydning og vinder fortjent og et sjældent clean sheet!